Gendergelijkheid

Woman soccer player
Gender equality Icon

Iedereen gelijk

Heel wat producten van ons zijn specifiek voor vrouwen en mannen gemaakt. Wij begrijpen hun leven, hun uitdagingen en hun ambities. Daarom is het onze taak om iets aan de beeldvorming te veranderen als zij met discriminatie vanwege hun geslacht te maken krijgen.

In 2017 hebben we een campagne rond gendergelijkheid gelanceerd om de wereld onze visie te tonen: #weseeequal. De campagne werd miljoenen keren bekeken in meer dan 180 landen en de Associations of National Advertisers (ANA) vermeldde ze als een van de inclusiefste advertenties van 2017.

Watch video: P&G #WeSeeEqual – Gender Equality

Onze focus ligt op drie vlakken waar net wij een verschil kunnen maken. Klik hier om naar elk onderdeel te gaan en meer te weten te komen.

A couple on a couch watching women's soccer game on TV

Reclame en media

De ANA ontdekte dat in 28% van alle advertenties vrouwen negatief worden geportretteerd. Als een van de grootste adverteerders van de wereld hebben we een krachtige stem die stereotypes kan helpen doorbreken en verandering in gang kan zetten.

Ariel #ShareTheLoad

In India gelooft 70% van de kinderen dat de was doen de verantwoordelijkheid is van de vrouw. Dat geloof zit diep in hun cultuur geworteld. Met ons bekende wasmiddel wilden we iets aan die discriminatie doen. We lieten meer dan 2 miljoen mannen een petitie tekenen waarin ze zich engageren om te helpen bij het huishouden.

Watch video: Ariel – #ShareTheLoad

Timelines | Katie Couric x SK-II

In de laatste Change Destiny-campagne willen SK-II en Katie Couric vrouwen overal ter wereld inspireren om hun eigen tijdlijnen te bepalen en te vieren dat het lot een kwestie van keus is en dat de maatschappelijke verwachtingen hun leven niet bepalen.

Watch video: The Expiry Date | SK-II #changedestiny

Fairy #MakeItFair

In het Verenigd Koninkrijk staan 70% van alle vrouwen nog altijd in voor alle huishoudelijke klussen. Fairy besliste daarom om de “y” uit hun beroemde logo te verwijderen en zo elk gezinslid erop te wijzen dat ieder zijn deel van de taken moeten uitvoeren en dat plechtig moet beloven ‘to #MakeItFair’.

Watch video: Fairy UK Asks: "Is housework shared fairly in your home?"

Always #LikeAGirl

50% van alle meisjes verliezen een groot deel van hun zelfvertrouwen tijdens de puberteit ... en krijgen het nooit terug. Always ging aan de slag om het diepgaande effect die woorden op meisjes van die leeftijd kunnen hebben te veranderen. Het merk begon met een zin die gewoonlijk als belediging wordt gebruikt.

Watch video: Always #LikeAGirl
Female interested in rocket and robot technology

Onderwijs en economische opportuniteiten

Elk meisje heeft recht op onderwijs. En elke vrouw moet al haar mogelijkheden kunnen benutten. Economische gelijkheid kan onze wereld alleen maar sterker maken. Via de impactprogramma’s van ons bedrijf en onze merken willen we die gendergelijkheid mee mogelijk maken.

Always laat meisjes naar school gaan

female child in classroom

In bepaalde landen gaan meisjes tijdelijk niet naar school als ze ongesteld zijn, of ze stoppen voorgoed. In 2006 is Always gestart met het geven van voorlichting over de puberteit en het uitdelen van maandverbanden aan Afrikaanse meisjes. Sindsdien heeft 78% van de scholen gemeld dat de aanwezigheid van meisjes verbeterd is.

Toegang tot onderwijs voor kansarme kinderen

female child writing in classroom

P&G India heeft via zijn Shiksha-programma meisjes toegang verschaft tot onderwijs, waardoor de lees- en schrijfvaardigheid van 20% tot 70% is toegenomen.

Vrouwelijke leidinggevenden in contact met lokale ondernemers

Females working in the office

In samenwerking met WEConnect International komen onze managers in contact met lokale vrouwelijke ondernemers overal in de wereld. Zo kunnen ze hun tactieken voor het ontwikkelen van zakelijke strategieën en vaardigheden met elkaar delen.

The woman and the man present the presentation

Inclusieve omgeving binnen P&G

Wij engageren ons om een cultuur te creëren waarin iedereen gelijk wordt behandeld en zijn volledige potentieel kan inzetten. Daarom is een vertegenwoordiging van 50/50 in alle onderdelen van ons bedrijf bij ons een topprioriteit.

Gelijke voordelen voor ouders

Parents with child

In 2017 breidden we onze voordelen in 26 landen uit met verlengd bevallingsverlof, adoptieverlof en ouderschapsverlof, tijdens het eerste levensjaar van hun kind.

Vrouwen steunen Vrouwen

Women working in office

Als stichtende vennoot van Leanln.org bieden we in de hele wereld onderdak aan ‘Lean In Circles’. Tot nu toe namen meer dan 4.000 vrouwen deel aan peer-to-peerondersteuning om uitdagingen in de zakenwereld en hun carrière aan te pakken.

Mannelijke pleitbezorgers

Male advocates

In samenwerking met Catalyst bieden wij MARC™ (Men Advocating Real Change) aan: een programma dat mannen rationeel en emotioneel engageert om volwaardige partners te zijn in het streven naar gendergelijkheid.

Leidinggevende vrouwen in de productie

Woman leading a meeting

Met trots kunnen we melden dat onze vestiging in Bangkok 70% vrouwen heeft in het managementteam, en dat in een regio met van oudsher door mannen gedomineerde cultuur. 50% van hen zijn werkende moeders. Dat succes is grotendeels te danken aan onze voordelen voor ouders en onze inclusieve cultuur.

National Association for Female Executives

Top Companies for Executive Women (Topbedrijven voor leidinggevende vrouwen)

National Association for Female Executives (Nationale vereniging voor vrouwelijke leidinggevenden)

Onze partners

Elke dag werken we aan een wereld waar iedereen gelijk is, maar we kunnen dat niet alleen. Om onze impact te versterken en te vergroten werken we samen met organisaties die ons streven naar gendergelijkheid met ons delen.

 • Association of National Advertisers
 • Lean In
 • Catalyst CEO Champions For Change
 • UN Women
 • Women in the World
 • WASH United
 • Save the Children
 • #SeeHer
 • Global Citizen
 • Seneca Women
 • CARE
 • Sesame Workshop
 • World Vision
 • Network of Executive Women
 • Women’s Business Enterprise National Council
 • WEConnect International
 • LEAD Network
 • Geena Davis Institute on Gender in Media

Wacht even, er is nog meer

Wij zijn altijd wel bezig met iets nieuws. Wilt u meer informatie over onze inspanningen voor gendergelijkheid, bijvoorbeeld het aanmoedigen van studenten overal in de wereld om STEM-onderwijs te volgen, of bent u geïnteresseerd in onze volledige lijst van partners? Download dan ons 2019 Citizenship Report.