Meisje lacht in de natuur
""

P&G
Responsible
Beauty.

Onze blauwdruk voor de volgende generatie

Zelfs in het midden van massale verandering en disruptie is het mogelijk een duurzame wereld op te bouwen die de levenskwaliteit verbetert, de mensenrechten respecteert en het milieu beschermt.

P&G Responsible Beauty, een aanpak voor besluitvorming gebaseerd op systeemdenken, biedt een blauwdruk om door de uitdagingen van vandaag en de groei van morgen te navigeren.

P&G Responsible Beauty is geen afzonderlijk iets dat we ernaast doen — het is hoe we elke dag, wereldwijd zakendoen.

-Alex Keith,
CEO P&G Beauty

Onze benadering & begeleidende principes

Termen als natuurlijk, organisch, zuiver en duurzaam worden ruim gebruikt in beauty. Maar bij veel van deze termen ontbreken duidelijke definities of overeengekomen normen. Misschien zelfs belangrijker, focus op één vlak kan leiden tot een wisselwerking of onbedoelde consequenties op een ander vlak. Natuurlijke ingrediënten zijn niet noodzakelijk veilig of duurzaam. Door tegenstrijdige berichten over synthetische en natuurlijke materialen kunt u zich zorgen maken over allergische reacties of verbaasd zijn dat bepaalde natuur-identieke materialen duurzamer zijn dan alternatieven die uit natuurlijke bronnen zijn verkregen.

Bij P&G Beauty geloven we dat u deze compromissen niet hoeft te sluiten. En dus begonnen wij met het ontwerp van een standaard die ervoor zorgt dat positieve voordelen op één vlak niet resulteren in onbedoelde gevolgen elders.

Herbal essences

Een benadering gebaseerd op systeemdenken

Om betekenisvolle vooruitgang te boeken hebben we een volledige systeembenadering nodig en moeten we “probleemverlegging” vermijden – het oplossen van één probleem maar een nieuw probleem voor later creëren.

Voor beauty betekent dit dat we verder gaan dan milieumethoden om de wederzijdse afhankelijkheid van alle aspecten binnen productontwikkeling en zakelijk gedrag aan te pakken — alle activiteiten die voor u van belang zijn bij het kiezen van een beauty-product en de wereld waarin we leven.

P&G Responsible Beauty is ons inzet om een positieve kracht voor beauty in de wereld te zijn. Het is een op systeemdenken gebaseerde benadering van beauty, dat de verbindingen en onderlinge afhankelijkheid erkent van vijf essentiële principes — Kwaliteit & prestatie, veiligheid, duurzaamheid, transparantie en gelijkheid & inclusie.

Om oplossingen te ontwikkelen die verdere oplossingen genereren, moeten we de wereld beschouwen als interactieve systemen, in plaats van de dingen te bekijken als een statische momentopname of een geïsoleerd probleem.

Vijf onderling verbonden leidende principes

P&G Responsible Beauty zorgt ervoor dat elke product de best mogelijke prestatie levert en dat elk product is ontworpen, geformuleerd en geproduceerd met de gezondheid en veiligheid van uzelf, uw gemeenschap en de wereld in gedachte. P&G Responsible Beauty werkt eraan om onze wereld beter te maken door het gesprek te stimuleren en gedrag te beïnvloeden en zo positieve verandering te bewerkstelligen binnen de gemeenschap en voor het milieu.

Safety cream

Kwaliteit en prestatie

Het begint allemaal met het begrijpen van de verschillende schoonheidsbehoeften en -wensen van vrouwen en mannen over de hele wereld. Onze producten bieden uitstekende en merkbare voordelen. We gebruiken ingrediënten van hoge kwaliteit, zowel wetenschappelijke als natuurlijke, en het testen van ons product gaat veel verder dan de normen binnen de branche.

Safety

Veiligheid

Al meer dan 181 jaar ligt veiligheid aan de basis van wat P&G doet. Alvorens een ingrediënt te overwegen of een product op de markt te brengen, passen we de hoogste wetenschappelijke veiligheidsnormen toe. Deze overschrijden vaak de veiligheidsnormen van toonaangevende, onafhankelijke en regelgevende overheden. Dit doen we om te zorgen voor de veiligheid van elk ingrediënt en om ervoor te zorgen dat alle producten veilig zijn en erkend worden als veilig door wetenschappers, NGO’s en consumenten.

Sustainability

Duurzaamheid

We gebruiken onze merken en onze schaal als positieve kracht voor beauty ten behoeve van mensen en de planeet. We richten ons op waar de kansen het grootst zijn voor milieu-, sociale en economische impact. We houden onze zakelijke partners aan dezelfde hoge normen als die we voor onszelf hebben ingesteld: om bronnen verantwoordelijk te gebruiken, het milieu te sparen, te handelen met sociale verantwoordelijkheid, mensenrechten te respecteren en de milieuvoetafdruk te verminderen.

Voor meer informatie lees over
P&G Beauty Responsible Sourcing.

P&G BEAUTY RESPONSIBLE SOURCINGRESPONSIBLE SOURCING VAN PRIORITEITSMATERIALEN
Transparency

Transparantie

Het is simpel. Het is ons doel om uw vragen over wat er in de producten zit te beantwoorden door te voorzien in product-ingrediënentinformatie die duidelijk, betrouwbaar en toegankelijk is. Met andere woorden, indien u hier of op P&G-merksites niet vindt waar u naar op zoek bent, laat het ons dan weten zodat we onze belofte kunnen nakomen.

Equality and inclusion

Gelijkheid en inclusie

We brengen diversiteit & inclusie naar een hoger niveau en gaan hierbij verder dan vrouwelijke vertegenwoordiging, om gelijkheid & inclusie voort te drijven voor alle personen van verschillende rassen, etniciteiten, culturen, spiritualiteit, seksuele geaardheid, geslachtsidentiteiten, bekwaamheden en achtergronden, binnen onze teams, via onze producten, in onze communicatie en door onze gehele distributieketen.

Onze doelen

De Ambition 2030 doelen van P&G vormen de basisdoelen van P&G Beauty. Voor ons P&G Responsible Beauty-platform hebben we additionele, verreikende doelen ingesteld. Deze doelen vertegenwoordigen onze visie om een positieve kracht voor beauty in de wereld te zijn. We hebben deze doelen vastgelegd om te helpen om dichterbij het bereiken van die visie te komen, maar we hebben niet alle antwoorden. Samen met onze partners blijven we evolueren en onze doelen bijwerken naarmate we meer leren.

Onze merken in actie

P&G Japan

Pantene Japan: Geen haarvooroordelen meer

In maar twee jaar tijd bracht het Japanse Pantene #HairWeGo-programma een beduidende culturele verschuiving tot stand die afstand neemt van de al lang bestaande haarvooroordelen die Japanse jonge vrouwen ervaren. #HairWeGo bracht het verplichte “shūkatsu” of “banenjacht”-haar over het voetlicht: recht, zwart en achterovergekamd in een zeer precieze, lage paardenstaart met zijscheiding. Pantene Japan werkte samen met 139 top-bedrijven in het land en beloofde steun aan huidige en toekomstige werknemers die ervoor kozen om af te zien van shūkatsu-haar ten gunste van hun eigen persoonlijke stijl. Pantene Japan bestreed ook haar-gerelateerde discriminatie op school. In de zomer van 2019, zorgde een petitie geïnspireerd door de Pantene Japan #HairWeGo-campagne voor een permanente wijziging van het schoolbeleid door de Tokyo Metropolitan Board of Education.

P&G (Olay)

Olay: Een navulbare toekomst

Olay lanceerde als eerste massa-huidverzorgingsmerk recycleerbare navulcapsules voor diens bestverkopende Regenerist moisturizer in de V.S. en het V.K. De capsules worden verkocht in verpakkingen van 100 procent gerecycled papier, zonder karton aan de buitenkant. Een roze versie in beperkte oplage die in oktober 2019 werd gelanceerd om de Borstkanker-bewustzijnsmaand te ondersteunen, was in minder dan een maand uitverkocht. Als consumenten het capsule-programma omarmen, kan het programma het gebruik van plastic met meer dan een miljoen pond verminderen.

P&G London

Klik hier voor meer informatie over RBG Kews Herbarium.

Herbal Essences: Authentieke, geverifieerde ingrediënten

Herbal Essences is het eerste mondiale haarverzorgingsmerk dat samenwerkt met de Royal Botanic Gardens (RBG), Kew, een toonaangevende autoriteit op het gebied van plantwetenschappen. RBG Kew-wetenschappers hebben nauwgezet de belangrijkste botanische ingrediënten in het Herbal Essences bio:renew assortiment geëvalueerd om diens identiteit en kwaliteit te bevestigen. RBG Kews ongeëvenaarde kennis van planten en hun vermogen, gekoppeld aan de diversiteit van diens botanische collecties, maakt het de perfecte partner voor Herbal Essences om de volgende generatie natuurlijke ingrediënten die veilig, efficiënt en duurzaam zijn, te identificeren.

Old Spice and Secret

Secret en Old Spice: Papieren kracht

Om de 50ste verjaardag van Earth Day te vieren, introduceerden Old Spice en Secret als eerste toonaangevende merken een volledig papieren, plasticvrije deodorantverpakking. De papieren tube, gemaakt van 90 procent gerecycled papier, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, heeft een “push up”-ontwerp dat houders vervangt en een duurzaam alternatief biedt voor voornamelijk samengestelde plastic verpakkingen. Het omzetten van slechts 10 procent van de huidige deodorantverpakkingen naar gerecycled papier of ander herbruikbaar materiaal, kan het plastic afval jaarlijks tot 1,5 miljoen pond verminderen.

P&G Cape Town

Waterl<ss: Waterfree beauty

Momenteel hebben vier miljard mensen minstens één maand per jaar een gebrek aan water en de VN voorspelt dat tweederde van de wereldbevolking tegen 2025 te maken zal krijgen met watertekorten. In januari 2020 introduceerde P&G Beauty Waterl<ss op de Noord-Amerikaanse markt, een lijn van shampoos en conditioners die geen water vereisen bij gebruik. Het merk en de technologie werden in eerste instantie ontwikkeld en geïntroduceerd tijdens een watercrisis in Kaapstad, Zuid-Afrika, waarbij veel vrouwen die hun haar niet behoorlijk konden wassen en verzorgen overwogen om het af te knippen.

Onze bijdragen

Als deel van P&G Responsible Beauty zijn we eraan gecommitteerd anderen te helpen en inspireren, vooruitgang te boeken en positieve verandering te versnellen door technologie, programma's en processen publiekelijk beschikbaar te maken. Onze eerste stappen in dergelijke bijdragen vindt u hieronder en mettertijd zullen we er meer delen.

Our Contribution

Gids voor de beoordeling van veilig gebruik van plantaardige middelen in schoonheidsproducten

Een uitgebreide gids met historische praktijkgevallen, praktische hulpmiddelen en achtergrondkennis, waarin lessen zijn getrokken uit meer dan een decennium aan gepubliceerd onderzoek, waaronder meer dan 40 gepubliceerde manuscripten in gerespecteerde tijdschriften en meer dan 50 samenvattingen, posters en presentaties die zijn ingediend bij professionele wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten.

Veilig gebruik van botanische middelen in schoonheidsproducten

Onze partners

Langetermijnsamenwerking en samenwerkingsverbanden zijn cruciaal om toekomstgeschikt te zijn en om verantwoordelijk te groeien naar het volgende niveau. We zijn trots op samenwerkingsverbanden en partnerschappen met veel van ’s-werelds top-experts op diverse vlakken, van biodiversiteit tot verantwoordelijke bevoorrading, verpakkingsduurzaamheid en huidveiligheid als onderdeel van onze P&G Responsible Beauty Advisory Council (RBAC).

Rainforest Alliance logo

Rainforest Alliance

"Rainforest Alliance gaat volledig over het veranderen van de manier waarop de wereld produceert, bronnen gebruikt en consumeert, en we erkennen dat sterke samenwerkingsverbanden belangrijk zijn om deze verandering te realiseren. Via de RBAC maakt P&G Beauty gebruik van de kracht van samenwerkingsverbanden om te brainstormen over innovatieve oplossingen en om mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid te verkennen."
—Samantha Morrissey, Sector Lead, Forest Products

Royal Botanic Gardens - Kew logo

Royal Botanic Gardens, Kew

De samenwerking tussen "Royal Botanic Gardens, Kew en P&G is wetenschappelijk zeer productief geweest. Het bracht de energie van wetenschappers uit verschillende disciplines samen met als gemeenschappelijk doel de chemie van planten te ontsluiten om effectieve schoonheidsproducten te kunnen maken. Een bijkomend belang is dat deze planten duurzaam moeten worden geleverd en het leven van de gemeenschappen die voor de planten zorgen moet ondersteunen".
—Monique Simmonds, PhD, Deputy Director of Science

WWF logo

World Wildlife Fund

"World Wildlife Fund heeft een langdurige, breed georiënteerde samenwerking met P&G, waarbij innovatie, vertrouwen en transparantie worden gewaardeerd. Het RBAC brengt divers denkleiderschap samen om een verantwoordelijke wereldwijde toeleveringsketen op te bouwen. Wanneer de uitdagingen om onze planeet te beschermen zo complex zijn, dan zijn de oplossingen ook evenredig complex. De RBAC biedt een proactieve benadering tot kennis zoeken en kennis delen."
—Mary Ta, Program Officer, Sustainability R&D

Skin Health Alliance - logo

Skin Health Alliance

“Het welzijn van consumenten en de impact van de producten die ze gebruiken op het milieu, liggen aan de kern van het Skin Health Alliance ethos. Onze relatie met P&G Beauty gaat al meer dan 10 jaar terug, een periode waarin P&G consistent heeft bewezen dat hun strenge gezondheids- en milieunormen zijn afgestemd op die van ons.”
—Dr. Thivi Maruthappu, SHA Dermatologist

RSB logo

Roundtable on Sustainable Biomaterials

The Roundtable on Sustainable Biomaterials is trots om een technische P&G partner te zijn en geeft advies en begeleiding op het vlak van de inkoop van materialen. De RBAC, een divers samenwerkingsverband van organisaties, brengt een kennisbank van onschatbare waarde samen die het mogelijk maakt om beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op het volledige spectrum van duurzaamheidsaspecten.”
—Nicola Noponen, Global Technical Advisor

Shift logo

Shift

“Als het toonaangevende non-profit expertisecentrum voor de UN Guiding Principles on Business and Human Rights, adviseert Shift wereldwijde bedrijven bij hun inspanningen om respect voor mensenrechten in hun activiteiten en waardeketen te verankeren. We werken samen met partners zoals P&G, die de uitdagingen op het vlak van mensenrechten serieus nemen, om hen te helpen om veranderingen teweeg te brengen die leiden tot betere resultaten voor mensen.”
—Rachel Davis, Vice President, Shift