MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

Children playing with the water
Community impact Icon

We hebben veel goeds te bieden

We willen allemaal graag altijd juist handelen. Daarom geven we ondersteuning op het vlak van gezondheid, hygiëne en huiselijk comfort: drie unieke gebieden waarin onze producten meer invloed kunnen hebben dan ooit tevoren.

Of het nu gaat over voorlichting rond hygiëne, simpele zaken als water beschikbaar maken of de essentiële spullen aan gezinnen leveren die door een ramp getroffen zijn, ons doel is altijd hetzelfde: de gezondheid en het welzijn verbeteren van elke gemeenschap waarmee we in contact komen.

Klik hier om naar elk onderdeel te gaan en meer te weten te komen

Steun voor gemeenschappen

Supplying communities with products

Als bedrijf dragen we een verantwoordelijkheid. We delen wat we hebben met mensen in nood. Als er in uw gemeenschap een programma bestaat waarvan u denkt dat wij van dienst kunnen zijn, kijk dan hier of het in aanmerking komt voor een subsidie van P&G.

Children are smiling and drinking water

De kracht van zuiver water

In een wereld waarin bijna 1 miljard mensen problemen hebben om aan zuiver drinkwater te geraken, brengt ons programma Children’s Safe Drinking Water (CSDW) zuiver water bij degenen die dat het hardste nodig hebben. Met ons zuiveringspakket verrichten we pionierswerk, gewoon al door voor een manier te zorgen om vuil water drinkbaar te maken.

Elk zuiveringspakket van P&G behandelt 10 l water en elimineert effectief bacteriën, virussen, parasieten en vaste stoffen. Na slechts 30 minuten heeft een gezin van vijf zuiver drinkwater voor een hele dag.

P&G water purification process

Sinds 2004 hebben we op die manier meer dan 13 miljard liter zuiver water geproduceerd. We zijn goed op weg om ons doel van 15 miljard liter tegen 2030 te halen.

BEZOEK DE WEBSITE VAN CSDW
Adult delivering products

Steun bieden in tijden van nood

In de nasleep van een ramp willen we huiselijk comfort brengen bij degenen die er het meeste nood aan hebben. Dit jaar hebben we in de nasleep van meer dan 20 rampen wereldwijd ingegrepen en hebben we miljoenen mensen geholpen.

Dollars icon

Wij hebben meer dan ** 1 miljoen dollar gestort in fondsen** voor rampbestrijding van organisaties ter plekke, bijvoorbeeld CARE, Habitat for Humanity, het Rode Kruis en Save the Children, om maar enkele te noemen

Hygiene kits icon

We hebben in januari 2017 5.000 hygiënische pakketten verspreid die 10.000 mensen in overstroomde gebieden in Maleisië hebben geholpen

Merken geven de richting aan

Adult is safely removing oil from feathers

De merken van P&G maken het leven elke dag weer comfortabel: als u uw keuken schoonmaakt, uw kleren wast of uw baby een schone luier aandoet. Als u onze P&G-producten koopt voor uw huis kunnen onze merken het verschil maken in de wereld. Hierdoor hebben ze meer dan ooit invloed op het leven van mensen.

Woman with child

Pampers + UNICEF “1 pak = 1 vaccin”

Tetanus bij moeders en pasgeborenen (MNT) komt als direct gevolg van onhygiënische bevallingspraktijken voor bij gezinnen in enkele van de armste regio’s van de wereld. Er is geen echt geneesmiddel en elk jaar sterven er 34.000 pasgeborenen aan MNT.

Sinds het begin van de campagne Pampers + UNICEF ‘1 pak = 1 vaccin’ in 2006 zijn meer dan een half miljoen pasgeboren baby’s gered en hebben we de ziekte in 20 landen geëlimineerd.

Pampers Preemie

Newborn child with Pampers Preemie

We werkten samen met NICU-verpleegsters voor het ontwerp van de luier Pampers Preemie Swaddlers maat P-3 (drie maten kleiner dan luiers voor pasgeborenen). Ze zijn ontworpen voor de kleinste en meest kwetsbare premature baby’s die maar 1 pond (0,5 kg) wegen.

Tide Loads of Hope

Woman in mobile laundry unit

Na een ramp brengt Tide mobiele waseenheden naar getroffen gezinnen zodat ze schone kleren kunnen hebben. Dit jaar waste het programma meer dan 4.000 ladingen was en werd het zes keer ingezet.

Dawn Wildlife

Bird

Als na een olielek olie op een veilige manier van veren, vacht en marinefauna moet worden verwijderd, moet dat op een zachte en toch krachtige manier gebeuren. Dierenreddingswerkers gebruiken hiervoor al sinds het midden van de jaren 80 het afwasmiddel Dawn (dreft bij ons). In totaal zijn met 100.000 geschonken flessen al 75.000 wilde dieren gered van de olievervuiling.

Onze invloed stopt hier niet

Dit is maar een fractie van onze activiteiten in de hele wereld. Download ons 2017 Citizenship Report en lees meer over de giften van Procter & Gamble aan Syrische vluchtelingen of de was voor de daklozen in Rome.