Duurzaamheid

Woman is playing with children
Sustainability Icon

Stap voor stap verkleinen we onze voetafdruk

Wij zijn bezorgd over het gebruik van duurzame technologie. Als bedrijf zijn we bijgevolg verplicht om verantwoorde, milieuvriendelijke beslissingen te nemen. Wij weten hoe cruciaal dat is, en wij zijn vast van plan ons deel te doen.

Onze doelen

Tijdens de Earth Week 2018 hebben wij onze nieuwe duurzaamheidsobjectieven bekendgemaakt onder de naam Ambition 2030. Deze brede doelstellingen hebben één gemeenschappelijk doel: de mogelijk heid creeren en inspiratie verzorgen aan een positieve impact op het milieu en de maatschappij en tegelijkertijd toegevoegde waarde creëren voor het bedrijf en de consument.

In een poging om twee van 's werelds dringendste milieu-uitdagingen aan te pakken – de eindige grondstoffen en de groeiende consumptie - hebben we de pijlers ontwikkeld om ons te richten op vier specifieke gebieden:

Sustainability: Enable responsible life

Zorgen voor een verantwoord verbruik, verpakking, ingrediënten en veiligheid

Sustainability: Reduce our footprint - Icon

Onze voetafdruk beperken, de bossen beschermen en de bestaansmiddelen van kleine palmboeren verbeteren

Advance recycling solutions Icon

Ervoor zorgen dat verpakkingen niet in de oceaan terechtkomen, het oppervlaktewater beschermen en de recyclingoplossingen naar voren schuiven

Integrate sustainability into business plans Icon

Medewerkers opleiden, duurzaamheid integreren in businessplannen en vooruitgang belonen

MEER LEZEN

We waren in staat om deze ambitieuze doelstellingen voor de toekomst te creëren omdat we zoveel vooruitgang hebben geboekt met onze doelstellingen voor 2020. Daarom hebben we ons gericht op het verbeteren van onze efficiëntie en het verkleinen van onze voetafdruk op drie gebieden, die u hier kunt ontdekken. Klik hier om naar elk onderdeel te gaan.

Zuinig omspringen met water

Adult washes dishes

De afgelopen twee decennia hebben onze teams vernieuwende methodes ontwikkeld om waterverbruik in onze faciliteiten te beperken en water te hergebruiken om u te helpen dat ook thuis te doen.

Adult working in factory

Ons waterverbruik verminderen

Doel van 2020: het gebruik van vers water met 20% verminderen

100% to our 2020 goal

Verminderd gebruik van meer dan 27% per productie eenheid

De afgelopen vijf jaar hebben we samen met experts bij het Aqueduct Project van het World Resources Institute een proces ontwikkeld waarmee we kunnen bepalen welke productievestigingen en locaties van leveranciers beperkte toegang hebben tot water.

Door de risico’s in deze vestigingen in kaart te brengen hebben we ons verbruik van vers water kunnen verminderen. Onze vestiging van Bounty en Charmin in Oxnard, California bijvoorbeeld verminderde hun waterverbruik met 28%.

Washing the dishes

Wij helpen u thuis water besparen

Doel van 2020: 1 miljard mensen toegang geven tot waterefficiënte producten

61% to our 2020 goal

We hebben meer dan 610 miljoen consumenten toegang gegeven

Om heel wat P&G-producten te kunnen gebruiken, is er water nodig. Wij werken hard aan manieren waardoor u minder water nodig hebt en er toch alles uit kunt halen.

Cascade Platinum Action Pacs

Dreft Platinum vaatwastabletten verwijderen vastgekoekt voedsel zo goed dat u meer dan 75 liter bespaart per afwasbeurt.*

American Forest & Paper Association

2016 Sustainability Award for Water (Duurzaamheidsprijs voor water)

The American Forest & Paper Association

Afval wegwerken

Environmentally friendly factory
Adult holding manufacturing waste

Afval uit productie recycleren

Doel van 2020: Geen productieafval naar storten

72% to our 2020 goal

72% van onze productievestigingen heeft dit al bereikt

Sinds 2007 heeft ons programma Global Assets and Recovery Purchases (GARP) ongeveer 700.000 metrische ton afval omgeleid, weg van storten, doordat we alternatieve toepassingen hebben gevonden voor dit potentiële afval.

Pampers Baby Dry

In China worden de bijzonder absorberende materialen van Pampers gebruikt om kunstmest te maken die water voor langere tijd vasthoudt, waardoor de lokale bevolking woeste gebieden zoals de Gobiwoestijn opnieuw kan beplanten.

Always Pads

In onze vestiging in Akashi wordt afval van Always-maandverbanden gerecycleerd in absorberende kattenbakvulling.

Wij helpen u uw afval verminderen

In een wereld waarin het levende groen belangrijker is dan ooit tevoren beseffen we hoe belangrijk het is om milieuvriendelijke producten te maken. Wij blijven onze inspanningen behouden om onze verpakking te verbeteren, zodat die zo efficiënt en duurzaam mogelijk is.

Wij gebruiken al sinds de jaren 80 gerecycleerde materialen in onze producten en verpakkingen. Het is zelfs zo dat een van onze eigen onderzoekers een duurzame technologie heeft uitgevonden die een type kunststof recycleert dat vroeger niet gerecycleerd kon worden. Zo hebben we nog minder afval.

Vandaag blijven we consumenten helpen hun voetafdruk te verkleinen door samen te werken met programma’s als Waste to Worth en organisaties als The Recycling Partnership, The Closed Loop Fund en Materials Recovery for the Future.

Doel van 2020: Ervoor zorgen dat 90% van alle verpakking gerecycleerd is

96% to our 2020 goal

86% van onze P&G-verpakkingen kunnen als recycleerbaar worden beschouwd

Dawn Ultra

Dawn Ultra heeft 3x meer vetoplossende kracht per druppel**, waardoor meer vaat kan worden gedaan met minder afwasmiddel. Zo wordt wel 25.000 ton plastic per jaar wordt bespaard.†

Doel van 2020: Verpakking met 20% per klant verminderen

65% to our 2020 goal

Verpakking is met 13% verminderd

Tide Purclean

Tide purclean™ is gecertificeerd 65% op basis van biologisch materiaal, met verpakking die 100% recycleerbaar is. Het wordt geproduceerd in een vestiging die geen afval naar het stort stuurt.

Head & Shoulders

In samenwerking met TerraCycle en SUEZ hebben we de eerste recycleerbare shampoofles van de wereld geproduceerd met wel 25% gerecycleerd strandplastic.

Ons klimaat beschermen

Drawing of windmills and forest

Ons doel is onze belofte “kwaliteit waarop u kunt vertrouwen” houden en tegelijk de ecologische voetafdruk van ons bedrijf en onze klanten verkleinen.

Doel 2020: De uitstoot van broeikasgassen verminderen met 30%

53% to our 2020 goal

Absolute broeikasgassen verminderd met 16%

Doel 2020: Verminder energieverbruik met 20%

100% to our 2020 goal

Verminderd energieverbruik per productie-eenheid met 22%

Workers standing on a metal platform with windmills in the background

Hernieuwbare energie in onze fabrieken

Doel 2020: 30% hernieuwbare energie

33% to our 2020 goal

10% hernieuwbare energie bereikt

Samen met onze partners hebben we 52 extra windturbines gebouwd en meer dan 125 megawatt elektriciteit op het net gebracht met ons windmolenpark in Texas. Dit windmolenpark produceert 100% van de energie die nodig is voor al onze productievestigingen voor Fabric & Home Care in de VS en Canada, met inbegrip van Tide, Gain, Downy, Dawn, Cascade, Febreze en Mr. Clean.

Forest

Verantwoord aankopen

Bossen zijn een van onze beste hernieuwbare hulpbronnen. Door samen te werken met talloze organisaties boeken we vooruitgang in de bescherming van die habitats.

Als leden van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (rondetafel voor duurzame palmolie) engageren we ons ook om onze palmolie en palmoliederivaten verantwoord te verwerven.

Milieubeleid
United States Environmental Protection Agency

Climate Leadership Award 2017: Organizational Leader (organisatorische leider)

Erkend voor actief leiderschap bij de aanpak van de klimaatverandering en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen
Het US Environmental Protection Agency (EPA), het Center for Climate and Energy Solutions en The Climate Registry

Ons werk stopt hier niet

Dit is maar een fractie van al onze inspanningen rond milieuzorg. Download ons rapport rond duurzaam ondernemen voor een volledig overzicht van alles wat we in de wereld doen.

Al onze doelcijfers geven onze vooruitgang weer sinds 2010.
* Als u de vaat spoelt voor u hem in de vaatwasmachine plaatst, verbruikt u tot 75 liter water. (Bron: Energy Star energystar.gov)
** Reinigende ingrediënten per druppel vs. het niet geconcentreerde merk van de belangrijkste concurrent.
† Op basis van Dawn en gelijkaardige P&G-producten die in de belangrijkste supermarkten wereldwijd worden verkocht.